Hrvatski domoljubi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za sve Hrvate koji napokon žele promjenu u Hrvatskoj!

2 posters

Postavljanje slike na internet

Admin
    Admin
    Admin

Broj postova : 29

Postavljanje slike na internet Empty Postavljanje slike na internet

Postaj  Admin pon srp 05, 2010 9:51 pm

Pozdrav!

Evo još jedan priručnik o postavljanju slika na forum, ali i o uređivanju avatara.
    Avatar je naziv za onu malu sličicu koja vam stoji pokraj imena.

Slike koje želite postaviti na forum ne mogu se snimiti na forum izravno s vašeg računala. Zbog toga ćemo slike snimiti na internetske stranice posebno namijenjene skladištenju vaših slika. Stranica koju ćemo ovdje korisititi je http://tinypic.com.

STAVLJANJE SLIKA NA INTERNET

Otvorite internetsku stranicu http://tinypic.com.
    Ono što će vas dočekati, prikazano je na slici ispod.
    Koraci su označeni brojevima koji odgovaraju brojevima na slici.

1) U retku koji započinje riječju "File", klikom na tipku CHOOSE otvorit će vam se prozor u kojem ćete izabrati sliku s vašeg računala koju želite postaviti na internet.

2) U retku koji započinje riječju "Resize" odabrat ćemo veličinu slike koja nam je potrebna. Kod postavljanja avatara, sliku smanjujemo zbog ograničenja veličine samog avatara (znači birate kada uplodate sliku resize-avatar). U slučaju da nam je slika koju želimo za avatar prevelika, forum je jednostavno neće prikazati.
    Kod postavljanja slika na forum, slike smanjujemo zbog preglednosti teme u kojoj se slika nalazi.

3) Na kraju, potrebno je kliknuti na veliku zelenu tipku kako bi smo pokrenuli preuzimanje slike.
    Kada se slika učita kopirate drugi link te u postu taj link zaljepite i slika će se prikazati, ako želite sliku za avatar kopirate četvrti link te dođete na svoj profil preko naredbe U.C.P (kraj gornje slike na forumu) i tamo vam pise "avatar" stisnete na njega u zaljepite link na "uplodaj avatar sa url-a" i stisnete posalji.

Ako imate kakih pitanja slobodno me pitajte!
    Slivane

Broj postova : 20

Postavljanje slike na internet Empty Re: Postavljanje slike na internet

Postaj  Slivane pet pro 24, 2010 1:33 am

Ako imate kakih pitanja slobodno me pitajte!

Dej, mi boš ti povedu, kako en odojak z eno ornk meneštro skuham, ko mi je žena založila recept, en tak hrvatski recept mi dej pa glej, da bo po domače, ker jast industrializiranga mesa ne maram pa to.

Sada je: sub stu 02, 2024 7:31 am.